Central View
Central View
press to zoom
Masterplan
Masterplan
press to zoom
Overview 2
Overview 2
press to zoom

Stone House Care Home

James was invited by the family owned Peveral Court Care Homes to re-design the large external terrace area to the rear of this historic property.  A former residence of Lord Baden-Powell, Stone House nursing care home is a wonderful property set in four acres of beautiful landscaped grounds. The house was originally built in 1862 and has since been sympathetically converted into a residential nursing home

Peverel Court Care provides exceptional elderly care in exclusive settings, delivered by talented and compassionate people. A long standing family business, with a reputation for an uncompromising focus on the standards of care.

The design of the rear terrace areas seeks to provide more options for seating in different zones with reconfigured ramped access to comply with disabled access standards.  

A mix of high quality materials and planting to stimulate the senses throughout the seasons is proposed.

All plans and visuals produced by James.